logo

Thursday, 01 June 2017 07:49

ОЛЕГ ПОНОМАР: ЧЕТВЕР, 01.06.17

Олег Пономар, Facebook, 01.06.2017 

 

Доброго ранку, друзі. Вже перший день літа, а вчора весна подарувала нам просто мегадесерт у свій останній день: 

 

Пам'ятаєте мій прогноз "Газпром будуть добивати"? Так ось, вчора Арбітражний суд у Стокгольмі ухвалив історичне рішення у справі «Нафтогазу» проти «Газпрому», на яке ми всі чекали, і визнав нашу правоту: вимогу угоди 2009 року "бери, не бери газ, але плати" та заборону на реекспорт газу визнано неправомірними, крім того буде перераховано (знижено) вартість спожитого Україною газу за середньоєвропейською ціною. 

 

Вчора ж Міністерство юстиції України в рамках виконавчого провадження на суму ₴189 млрд наклало арешт на акції компанії «Газтранзит», яка належить «Газпрому». 

 

"Сковорідка Трампа": колишній радник президента США з нацбезпеки Майкл Флінн надасть Комітетові з питань розвідки Сенату США документи щодо втручання Москви в американські вибори 2016 року. Крім цього, конґресмени виписали ще сім повісток на слухання стосовно впливу Кремля на вибори у США. Відома дата, коли покази даватиме колишній голова ФБР — це буде 7 червня. 

 

Токсично: Федеральна Резервна Система США покарала Deutsche Bank на $41 мільйон за те, що банк не вжив достатніх заходів для протидії відмиванню московських коштів. 

 

Трохи "Вітрини": японська Fujikura Automotive відкриє ще два заводи в Україні — у Вінниці та Черкасах площею 10.000 кв.м. на 1.500 працівників кожний. Шведська ІКЕА офіційно оголосила про початок своєї роботи в Україні. 

 

Сьогодні в Києві Йоганнес Ган, комісар (міністр) Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і розширення, та Іванна Климпуш-Цинцадзе, віце-прем'єр України з питань євроатлантичної інтеґрації, урочисто розпочнуть програму "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні". 

 

Ось такий в нас насичений день. Всім смачної кави та чудового дня!

Схоже в даній категорії: « PREVIOUS Статті NEXT »

100 LATEST ARTICLES

AUTHORS & RESOURCES

Archive of articles