logo

Tuesday, 18 December 2018 23:13

18.12.2018 ВІВТОРОК — АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

Олег Шарп, Facebook, 18.12.2018 

 

Ватикан визнав митрополита Епіфанія — його новинний портал повідомив про обрання предстоятеля новоствореної Православної Церкви України. 

 

Оце так! То що, Папа Римський не читає гнівних звернень Кіріла Ґундяєва, а легковажно робить з них паперові літачки і пускає їх по вітру? Ой як незручно вийшло! 

 

А якщо серйозно, навіть Ватикан розуміє, що Православна Церква України — це ненова, а перворідна установа, створена київським князем при хрещенні у 988 році — українці лише відновили свою церкву і повернулись до Вселенського патріархату, тільки і всього. Так що Томос в хату, вечір в радість, Папі здоров'я, а когось там на гіляку. Амінь та слава Україні! 

 

Заклятий ворог: Московія знову купує американські цінні папери. 

 

Це для місцевої отари на Московії — США є ворогом №1, доларові ось-ось кінець, а все прогресивне людство на стороні Путіна. Насправді, Кремль як скажений, почав купувати державні акції США попри те, що нові санкції Вашинґтон може ввести проти Москви вже у 2019 році. Експерти вважають: якщо Московія відмовиться від вкладень у суперліквідні та високоприбуткові американські облігації, її фінансовий баланс буде остаточно зруйновано. Сподіваюсь, що нові санкції (які буде запроваджено у січні-лютому 2019) виб'ють цю фінансову милицю з рук цієї скріпної бензоколонки. 

 

Розвідувальний корабель британського флоту — HMS Echo — увійшов через протоку Босфор у Чорне море. 

 

Відкрию таємницю, озвучену американським воєним порталом War on the Rocks: наразі ЖОДНОГО дня Чорне море не залишиться без кораблів НАТО — вже затверджено графік чергувань між Шостим флотом ВМФ США та Британським Королевським флотом щодо перебування у бойовій готовності поблизу Криму. А під час нещодавнього візиту до Вашинґтона командувача ВМФ ЗСУ узгоджено деталі взаємодії трьох флотів (плюс Туреччина при потребі) на фоні агресивних дій Московії. 

 

Цього тижня Сенатові США представлять новий звіт про втручання Московії в американські вибори. 

 

Знаєте, про що пише американська преса? Відверто глузує над мишебраттями, стверджуючи, що для оплати реклами акаунтів використовувалися рублі, в контактах були забито номери телефонів Московії, а в кешах комп'ютерів залишились IP-адреси, зареєстровані у Санкт-Петербурзі та Воронежі (!) 

 

Американці виробляють найкращі літаки, японці — машини й електроніку, французи — косметику та круасани, італійці — одяг, шотландці — віскі, українці — сало до шотландського віскі. Москвини ж виробляють скріпи, брехню та головний біль для тих, хто виробляє літаки, машини, круасани, сало та віскі. 

 

Верховна Рада у першому читанні схвалила законопроект про військові стандарти НАТО, а Кабінет Міністрів продовжив обмеження в торгівлі з Московією до кінця 2019 року. 

 

Це дуже добре — ми велетенськими кроками відриваємось від печерного совка. Сьогодні опубліковано останні опитування Центра Розумкова, згідно з якими майже половина (48%) українців вважають европейську модель розвитку привабливішою, ніж московську, і лише 5% — вважають навпаки. Ще 11% опитаних вважають обидві моделі привабливими однаковою мірою, а 25% — жодну з них не вважають привабливою. Але основне те, що Европу обирають молоді, освічені та забезпечені українці. А таких з кожним роком стає шораз більше. 

 

Індія відмовилася від московських МіГ-29 через постійні поломки, Москові визнала свою провину. 

 

Це як вишенька на торті до того, що у квітні Індія призупинила співпрацю з Московією за проектом FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft), який передбачав створення на базі Су-57 першого індійського винищувача п'ятого покоління. А все тому, що московські літаки щораз більше перетворюються на лайно з дірочками, заклеєними скочем.

 

Але найбільше москвинів дратує те, що Індія вибирає навіть не американців, а УКРАЇНУ! Зокрема, індійська компанія Reliance Defence Ltd і наш «Антонов» домовились про спільне створення багатофункційного транспортного літака для потреб вояків, десантників, а також комерційного використання в Індії. Йдеться про 500(!) машин загальною вартістю $5,300,000,000 протягом 15 років.

 

І ще... «Спецтехноекспорт» вже виконав основну частину контракту з ремонту літаків Ан-32 для індійських ВПС. 48 літаків, які повинні були відремонтувати в Україні, вже відремонтовано. А ще на 64 літаки треба поставити комплекти для модернізації. Зацінили інформацію? Отож бо...) 

 

ОДНИМ РЯДКОМ: 

 

У Тернополі сьогодні перебувають Порошенко та Філарет. Часто питають, чому Президент їздить по Україні та закордонах замість того, щоб дискутувати на ТБ зі своїми опонентами. Опонентами? Допускаю, що він би викликав їх на інтелектуальну дуель, але вони весь час ходять беззбройними. 

 

Московія спростила прийом у своє громадянство для українців. Всі українці були й залишаться українцями, а доля малоросів мене не цікавить. Природній відбір.

 

Курт Волкер прибув до України. У планах дипломата — відвідування чорноморських портів. Йдеться про Очаків та Бердянськ — майбутні військово-морські бази НАТО в Україні.

 

Намісника Києво-Печерської лаври Павла незабаром викличуть на допит у СБУ як свідка у справі. У цьому випадку Паші-мерседесу Бог вже не допоможе — хіба що чорт у вигляді Новинського. Якого теж давно треба взяти за дупу та піддати сеансу екзорцизму в ізоляторі СБУ.

 

Переможемо.

Схоже в даній категорії: « PREVIOUS Статті NEXT »

100 LATEST ARTICLES

AUTHORS & RESOURCES

Archive of articles