logo

Wednesday, 11 July 2018 15:02

11.07.2018, СЕРЕДА — НОВИНИ ДНЯ

Гельґі Шарп, Facebook, 11.07.2018 

Цими днями президент України, Петро Порошенко в Брюсселі бере участь у саміті НАТО

 

Я не є особливим прихильником скорого членства України в ЕС, бо воно може стати пагубним для нашої економіки, але я двома руками за швидшу інтеграцію до Альянсу. Впевнений, що протягом 3-5 років спеціально для України та Сакартвело (вчора Столтенберґ назвав ці дві країни найближчими партнерами НАТО) буде напрацьовано особливу форму повноцінної участі в Альянсі без формального до нього приєднання. Чому так? Не хочуть зайвий раз бісити Москву. Але й наодинці з Москвою нас теж не залишать.

 

Щораз ближче до зустрічі Путіна і Трампа (пройде 16 липня в Гельсінкі), в якій багато хто вбачає ледь не поділ світу за зразком 1930-х.

 

Мій прогноз: нічого кардинального не станеться. Домовляться за якісь тактичні моменти в Сирії, але не більше. Наша країна Трампу за великим рахунком є неважливою, бо не вписується в його егоцентричні ціннощі, такі як він сам і його переобрання. Але й «здавати» Україну йому теж невигідно. Тому особливо ворушити «український вузол» президенти не будуть і кожен залишеться на своєму – Трамп не відмовиться від санкцій і не стане «розмінювати» Крим на Донбас, а Путін буде максимально «морозитись» в надії на перемогу «договороспроможної» Тимошенко. В цій ситуації час грає на нас: ізоляція і санкції – повільна, але грізна зброя, яка щоденно підточує агресора. Чекали кілька століть – почекаємо ще кілька років.

 

Греція витурює двох дипломатів Московії та забороняє вїзд ще двом — за збір секретної інформації і спроби підкупити чиновників. І ще одна неочікувана річ: делегація Вірменії на чолі з Пашиняном вирушила до Брюсселю на саміт НАТО.

 

Вчора весь рунет кипів закликами ніколи більше не їздити на відпочинок до Хорватії. Сьогодні новими ворогами мешканців болотного залісся стануть православні греки та вірмени. Хай не сумують, завжди можна поїхати подивитися на підвали ОРДЛО і закинуті санаторії Абхазії – символів приходу у колись квітучий край «русского міра». 

 

ІДІЛ заявила про загибель 35 московитських і сирійських вояків у сирійській провінції Дараа. Цю інформацію підтверджують джерела Саудівської Аравії та Кувейту, стверджуючи, що серед загиблих – 19 московитів. 

 

Міністерство оборони Московії цю інформацію, звичайно, спростовує, але чи варто вірити країні, в якій смерті солдат засекречені, а Чемпіонат Світу з футболу ще не закінчився? Коротше кажучи, Путін наказав бабам ще народити — за ним не заржавіє.

 

Священника УПЦ МП Олега Горбовського (Білоцерківська єпархія УПЦ) вигнали з Церкви через переконання «майданівського характеру»

 

Гундяєвська п’ята колона до останнього чіплятиметься за скріпи «русского міра». З отриманням томосу зміниться не все, але багато чого. А потім час все розставить на місця.

 

Агенція Moody’s підвищила свій прогноз для української банкової системи зі стабільного на позитивний.

Ми безперервно сваримо Гонтарєву, і звичайно небезпідставно. Але якби на її місці виявився популіст від Ляшка чи Тимошенко, то кожен українець втратив би набагато більше, ніж під час ліквідації банківських «бульбашок». Тут питання до тих, хто допустив їхнє створення, а не до тих, кому довелося робити термінову банко-ектомію за життєвими показниками.

 

Трамп назвав Німеччину «полоненою Московії» через «Nord Stream 2», а в General Electric показали перший локомотив, виготовлений для України.

 

Казав і буду казати: США – наш головний союзник і запобіжник від повномаштабної окупації, навіть якщо їхнім президентом тимчасово є Трамп. Канада і Британія – це добре, але бояться в Москві лише «зоряно-смугастих».

 

Україна вперше обійшла Московію в міжнародному рейтингу інноваційності. Україна піднялася з 50-го на 43-е місце. Московія опустилася на 46.

 

Це результат санкцій. Далі буде тільки гірше, і відомому якутському скульптору прийдеться добре постаратися, аби виправити ситуацію. А в Україні «нічонеміняється», ага.

 

В Міністерстві економіки України покращили прогноз росту ВВП в 2018 році до 3,2% а споживчі ціни в України станом на липень не виросли. Інфляція склала 0% - Держстат.

 

Зрадофіли, ваш вихід! ?

 

Підходить до завершення Чемпіонат Світу з футболу в заліссі. І я радий, що він склався саме так, бо виплеснув на поверхню весь той бруд, який ретельно маскувався під лозунгом «Спорт поза політикою».

 

По-перше, відбулася презентація документального розслідування про корупцію у ФІФА, яким уже зацікавились прокуратури Британії та Швейцарії.

 

По-друге, переможцем цього чемпіонату ВЖЕ стала Україна, бо мільйони людей дізналися про неї завдяки двом хорватським хлопцям. А скоріше навіть завдяки не їм, а злісній реакції московитів та безневинний лозунг "Cлава Україні!"

 

Якби ватоголові пропустили його мимо вух, все було би тихо та спокійно, але, як говорив мудрий Фрейд: «Маштаб вашої особистості визначається маштабом вашої проблеми, яка здатна вивести вас з себе». Ненависть до українців виявилася сильнішою за здоровий глузд, а саме тому запущений ними бумеранг прилетів їм же в голову. Ну і згуртованість українців у цій ситуації не може не тішити. 

 

До речі, згоден, що вітання «Слава Україні! — Героям слава!» слід зробити офіційним звертанням у Збройних Силах України. Чи власовський прапор може бути державним символом Московії, а лозунг, з яким помирали борці за українську незалежність – ні? Перебісяться…

 

І останнє. Сьогодні День шоколаду і я привітаю всіх людей зі здоровим глуздом, бо жоден інший продукт не змушує так працювати мозок, як шоколад. Якщо ви пов’язали це свято з президентом, то ви – з тих людей, які аварії свого унітазу починають шукати в інтернеті телефон сина Порошенко. Але це вже ваші проблеми. А нам своє робити…  Шануймося! )

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ЩЕ ТРОХИ ПРО «БРАТСЬКИЙ НАРОД».

 

Шойгу у вчорашньому інтерв'ю італійському виданню Il Giornale виключив можливість ПРЯМОї конфронтації Московії та України, заявивши, що «московська сторона ніяк не замішана в конфлікті, а лише «підштовхує» Київ до виконання домовленостей». А робить це лише тому, що «не може зрадити свою цивілізацію». Він додав, що родичі його мами жили в Україні, а сам він — хрещений в Луганській області.

Ця людина назвала «русскій міръ» цивілізацією? Потоки гебельсівської брехні, анексія чужих територій, знищення пасажирських літаків, пакети зі сміттям у двигунах космічних літаків, півні з гівна, млинці з лопати, підміна сечі на Олімпійських іграх, підкуп ФІФА, арешти дітей – ЦЕ ЦИВІЛІЗАЦІЯ? Країна, в якої ніколи немає грошей на освіту та медицину, але в якої завжди вистачає фінансів для РПЦ, пропаганди та війни – ЦЕ ЦИВІЛІЗАЦІЯ? Це, друзі, не цивілізація, а 17 млн. кв. км. безнадії і довбаних скріпів.

«Жив-був крихітка Цахес, наділений чарівним даром приваблювати до себе людей. Всі захоплювались витонченістю та спритністю карлика, не помічаючи всієї його потворності і злоби. Всі чужі заслуги приписувалися йому, всі його пороки — іншим, і лиш деякі бачили правду». © Е.Т.А. Гофман, «Крихітка Цахес», 1819 рік.

Тонко підмічено


Переклад українською — Петро Козак

Схоже в даній категорії: « PREVIOUS Статті NEXT »

100 LATEST ARTICLES

AUTHORS & RESOURCES

Archive of articles