logo

Wednesday, 21 June 2017 07:39

ОЛЕГ ПОНОМАР: СЕРЕДА, 21.06.17

Олег Пономар, Facebook, 21.06.2017 

 

Доброго ранку, друзі. Червень продовжує шикарний новинами травень. Що найголовніше? 

 

Основний висновок стосовно візиту президента України — США є військовим, економічним і дипломатичним союзником України, США усіляко підтримуватимуть Україну в її русі від недоімперії на Захід — до НАТО та Евросоюзу, США постачатимуть газ до України (через Польщу), США підтримали гнучкіший формат АТО і є прогрес в питаннях постачання зброї та військової співпраці. 

 

Як ми й передбачали, санкційний зашморг все тісніший: вчора Міністерство фінансів США застосувало вже восьмий пакет санкцій проти Московії. До нього внесено десятки осіб: спеціальний представник президента Московії з економічної співпраці закордоном Бабаков (співвласник компанії VS Energy, мажоритарний акціонер «Київобленерго», «Одесаобленерго», «Житомиробленерго», «Севастопольенерго», «Кіровоградобленерго», «Чернівціобленерго», «Миколаївобленерго», «Рівнеобленерго», «Закарпаттяобленерго», «Херсонобленерго», київського готелю «Прем'єр-палас», тощо) та його два посіпаки; заступник міністра економічного розвитку Московії Назаров (головний розпорядник коштів для так званих "ДНР" та "ЛНР"), цілий оберемок різноманітних "міністрів" та "голів центробанків" так званих "ЛНР", "ДНР" і "Республіки Крим", керівник приватної військової компанії «Ваґнер» Уткін, тощо. 

 

Також до санкційного списку внесено 39 компаній та організацій: сім банків Московії та "Центробанк ДНР" і "Держбанк ЛНР", всі дочірні компанії «Транснєфті», концерн «Калашніков» та «Молот-Оружіє», кейтеринґова компанія «Конкорд» Пріґожина (повара Путіна), приватна військова компанія «Ваґнер», фірми-сателіти "Нічних вовків", страхові й фінансові компанії, тощо. 

 

Ці санкції жодним чином не заміняють той великий окремий законопроект про санкції (заборона інвестицій в Московію, блокування Північного потоку-2, тощо), який схвалено Сенатом США й передано на розгляд до комітету Палати представників. Від цього законопроекту ніхто не відмовляється — Палата має час на його ухвалення до кінця листопада 2018 року. 

 

Те, про що ми говорили ще з 2014 року, і це лише перший етап: НАТО розгорнула війська в Естонії, Латвії, Литві та Польщі в рамках своїх зобов'язань зміцнити свій східний фланг поблизу Московії. 

 

"Стомлена Европа": Евросоюз ухвалив додаткові торговельні преференції для України (помідори, пшениця, кукурудза, ячмінь, тощо). 

 

"Газпром, бувай!": Україна разом з европейськими країнами вивчатиме можливість стягнення штрафу з «Газпрому». Водночас, стягнення ₴172 мільярдів антимонопольного штрафу не зашкодить постачанню газу до споживачів в Европі. 

 

Бочка (барель) нафти «Брент» коштує сьогодні $45,92. 

 

Всім смачної кави на сніданок та гарного дня.

Схоже в даній категорії: « PREVIOUS Статті NEXT »

100 LATEST ARTICLES

AUTHORS & RESOURCES

Archive of articles