logo

Friday, 07 July 2017 07:17

ОЛЕГ ПОНОМАР: П'ЯТНИЦЯ, 07.07.17

Олег Пономар, Facebook, 07.07.2017 

 

Доброго ранку, друзі. П'ятниця, наш емоційний тиждень завершується. 

 

Сьогодні у центрі уваги саміт країн G20 в Гамбурґу. Буде багато спекулювань, дехто і тут шукатиме чорного кота, типу чому не запросили Україну. 

 

Невелика довідка. Учасниками G20 є двадцять найбільших економік світу: Австралія, Аргентина, Бразилія, Велика Британія, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Московія, Німеччина, Південна Африка, Південна Корея, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, Японія та Евросоюз. 

 

"Велика двадцятка" виникла наприкінці 1990-х, коли країни Азії охопила фінансова криза. Тоді міністри фінансів "Великої вісімки" (тоді це була вісімка) ініціювали розширення коло країн для обговорення фінансової політики, запросивши туди такі країни як Китай та Індія, без яких світові економічні проблеми аж ніяк не вирішиш. 

 

Як бачимо, навіть такі країни як Нідерланди чи Польща не входять до Двадцятки. Та для України важливі дві речі: 

 

Україна має своїх адвокатів в G20: Автралія, Велика Британія, Канада, Німеччина, США, Франція, тощо, які не зрадять Україну і нікому не дадуть порушити наші інтереси. Це наші очі та вуха, це наші союзники. 

 

Жодна угода щодо України без України неможлива. Писав про це пару днів тому. Україна — у західному таборі, в таборі Цивілізації вже три з половиною роки. Евросоюз, НАТО, США – наші стратегічні партнери та союзники. Це чітко підтвердила вчорашня промова Трампа. 

 

Стосовно Трампа та Меркель. Я писав три роки тому про молоду Европу (Міжмор'я) під парасолькою США. Зараз ми бачимо це на практиці і тому природньо, що стара Европа трохи ревнує. Це нормально. 

 

Кілька новин. 

 

• Велика Британія готова передати Україні військове обладнання (рішення Варшавського саміту НАТО). 

 

• Польська РСО постачатиме Україні оптику для оновлення панцерної техніки ЗСУ. 

 

• Завтра Велика Британія отримає першу велику партію зрідженого природного газу зі США. 

 

Наприкінці тижня хочу традиційно подякувати тим небагатьом читачам-меценатам, завдяки яким існує мій щоденний блоґ. Усім вдалого завершення тижня та зі святом!

Схоже в даній категорії: « PREVIOUS Статті NEXT »

100 LATEST ARTICLES

AUTHORS & RESOURCES

Archive of articles