logo

Monday, 12 June 2017 10:08

ОЛЕГ ПОНОМАР: ПОНЕДІЛОК, 12.06.17

Олег Пономар, Facebook, 12.06.2017 

 

Доброго ранку, друзі. Понеділок. Починається новий літній тиждень. Новин не густо, але це нормально після такого насиченого травня і початку червня. 

 

Головна новина минулого дня: впевнена перемога партії Макрона (REM, "Республіко, вперед") та його союзників з MoDem ("Демократичний рух") у першому турі парламентських виборів до нижньої палати — Національної асамблеї (мажоритарна система, у два тури, всього 577 мандатів). Франція демонструє всім повернення Европи до здорового глузду. Франція знову стає важливим і сильним світовим гравцем. Франція з Макроном стає тією Францією, яку так чекала Меркель. Другий тур буде вже 18 червня, другими точно стануть республіканці зі союзниками; цікаво, що за розрахунками Ле Пен отримає ... менше 10 мандатів. 

 

До Латвії у батальйон НАТО (всього там 1000 осіб) з Іспанії прибули 300 вояків, танки Leopard, бойові машини піхоти Pizarro, а також транспорт технічної підтримки і логістики. 

 

Про Балто-Чорноморський Союз: від 10 по 13 червня голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс перебуває в Грузії — США подарували МВС Грузії спецобладнання для виявлення хімічних, біологічних, радіоактивних і ядерних загроз. 

 

"Газпром: мрії збуваються" (сарказм): через два дні після того як термінал з американським зрідженим газом прибув до Польщі, ще один такий термінал прибув і до Нідерландів. До 2022 року Польща стане головним газовим габом (hub) Европи, і саме через Польщу американський і норвезький газ отримуватиме Україна (за потреби). 

 

#RussiaGate: після показів Джеймса Комі в Сенаті сильно припекло одне місце в генерального прокурора США Джеффа Сешнса. У вівторок вже він буде розповідати про свою роль в усій цій історії перед сенатською комісією. Також ще раз мушу нагадати — слідство спецпрокурора Роберта Мюллера триватиме довго, рік мінімум. 

 

Цього ж тижня Сенат США має ухвалити закон, що покарає Московію за втручання у вибори в США. Про це заявив сенатор-республіканець Ліндсі Грем: "На цьому тижні буде прийнятий законопроект, що покарає Московію за втручання в наші вибори. Вони зламали комітет Демократичної партії. Листи Подести, це були московити. Вони забезпечують зброєю талібів, щоб вбивати американських солдатів. Вони вступили в змову з Асадом, щоб він міг зберегти свою хімічну зброю. [...] Будь-який член Конгресу, який не хоче покарати Московію за те, що вони зробили, зраджує демократію. І якщо президент не підпише цей законопроект, щоб покарати Московію, він зрадить демократію. [...] Я думаю він підпише його. І якщо він цього не зробить, ми маємо намір подолати його вето". 

 

Ще більше Европи для України: «Укрзалізниця» з червня анонсувала прямий потяг до Варни (Болгарія), а з грудня — до Відня (Австрія). 

 

Дякую всім за добрі слова під вчорашнім постом про нову українську національну ідею. Всім чудового тижня!

Схоже в даній категорії: « PREVIOUS Статті NEXT »

100 LATEST ARTICLES

AUTHORS & RESOURCES

Archive of articles