logo

Monday, 08 May 2017 08:13

ОЛЕГ ПОНОМАР: ПОНЕДІЛОК, 08.05.17

Олег Пономар, Facebook, 08.05.2017 

 

Доброго ранку, друзі. Понеділок. Починаємо новий короткий тиждень. Що важливо? 

 

Як ми з вами й передбачали, на президентських виборах у Франції переміг Емануель Макрон. Ми вдало пройшли перший травневий маяк. Кілька міркувань: 

 

1. Перемога Макрона дуже важлива для Світу, Європи, Заходу, України. Франція — друга після Німеччини важлива країна у таборі наших європейських союзників. Перемога Макрона переконує, що Колесо Історії котиться у потрібному напрямку. 

 

2. Захід навчився "читати" Путіна. Захід навчився протистояти — жодної паніки, жодної нерішучості, жодного страху. Прокол з Трампом добре навчив Захід і тепер ми можемо впевнено сказати, що з перемогою Макрона Захід набув нової, потрібної нам риси. Німецькі вибори восени мають посилити цей тренд. 

 

3. Добре, що Росія зробила цей вкид (з електронною поштою Макрона) напередодні виборів. Росія отримала ще одного злого поліцая окрім Канади, Великої Британії та Німеччини. Добре, що це сталось до саміту лідерів G7, що пройде в Італії в кінці травня. Трамп попаде в дуже жорстку компанію, яка ще сильніше звузить для нього коридор дій. 

 

Коли три роки тому я почав писати, що Світовий Уряд цього історичного разу допоможе Україні вийти з-під впливу Росії, багато хто сприймав це скептично. Та ось вам невелика новина: "Приватбанк" укладе угоду з консорціумом міжнародних компаній на чолі з Rotschild & Co стосовно перемовин щодо реструктуризації кредитів колишніх власників банку. 

 

Сьогодні День пам'яті. Тихо сумуємо разом з цілим Світом за жертвами Другої світової війни (01.09.1939—02.09.1945) — війни, розв'язаної двома кровавими диктаторами... Хорошого всім дня.

Схоже в даній категорії: « PREVIOUS Статті NEXT »

100 LATEST ARTICLES

AUTHORS & RESOURCES

Archive of articles